prima pagina Descoperiti Kombucco OrientalisPeste 2000 ani de istorieCum se dozeaza Kombucco OrientalisLista cu beneficiile Kombucco OrientalisSute de marturii ale consumatorilor de Kombucco OrientalisKombucco Orientalis la dv. acasaAnalize de laboratorLog in clienti

Forum Ajutor Parteneri
User: Parola:  
Inregistrare client nou 


Lista afectiuni:

Dureri abdominale
Vndecare acnee
Dependenta de alcool
Alergii
Artrita si artrita severa
Astm
Cancer
Infectie cu candida
Colita, infectii urinare
Colita ulceroasa
Constipatia
Diabet
Diaree
Migrene, dureri de cap
Diverse alte dureri
Eczeme
Emfizem pulmonar
Endometrioza
Lipsa energiei
Probleme cu fierea
Dependenta de fumat, tutun si nicotina
Guta
Hemoroizi
Hepatita C
Hernie
Infarct miocardic
Lupus
Matreata persistenta
Caderea parului (chelie, alopecie)
Picioare mirositoare
Piele: pete, riduri, aspect
Sindrom premenstrual (PMS)
Probleme cu inima
Prostatita
Psoriazis
Raceala si gripa
Scleroza multipla
Slabire
Tensiune arteriala

Mierea - medicament si aliment


Pe langa aportul energetic imediat datorat continutului de glucoza si fructoza, direct asimilabile, ceea ce o recomanda in toate actiunile ce necesita efort fizic si intelectual intens, mierea de albine are si insusiri terapeutice prin continutul in enzime, vitamine, saruri, minerale si acizi organici.
Mierea este indicata in:
1) Afectiuni ale aparatului digestiv :
- ulcere gastro-duodenale
- gastrite hiperacide
- constipatii
Se recomanda doze de 150g/zi in trei reprize cu doua ore inainte de masa , insotite de ceaiuri usor caldute, in nici un caz reci.
2) Afectiuni hepato-biliare, atat in hepatita toxica, cat si in cea infectioasa; gratie actiunii bactericide si continutului in glucide, mierea amelioreaza functiile hepato-celulare si mareste rezistenta organismului. Mierea se administreaza ca atare sau asociata cu ceaiurile indicate in aceste afectiuni.
3) Afectiuni cardio-vasculare
Mierea are o actiune favorabila asupra muschiului cardiac si a circulatiei coronariene si periferice prin prezenta acetil colinei(in special in mierea de floarea soarelui) dar si prin continutul bogat in vitamine si glucide si nul in clorura de sodiu.
Datorita imbunatatirii circulatiei periferice, mierea favorizeaza activitatile intelectuale si atenueaza efectele imbatranirii.
4) Afectiuni ale aparatului respirator, laringite, bronsite, datorita actiunii antimicrobiene si antiinflamatorii a mierii; se administreaza ca atare sau cu lapte caldut.
5) Afectiuni ale pielii, rani, eczeme, furunculoze, datorita actiunii antimicotice si antimicrobiene; se foloseste prin aplicarea directa pe suprafata ranii; dar mierea este si o hrana pretioasa pentru piele, astfel ca, sub actiunea ei, pielea devine moale si elastica; se poate folosi ca atare, sau in amestec cu albus de ou sau glicerina.
6) Afectiuni ale sistemului nervos, neuroastenii. Mierea hraneste si fortifica celulele nervoase(prin continutul in glucoza si fructoza), iar prezenta vitaminelor si a sarurilor minerale ajuta la intretinerea echilibrului ionilor in organism si, ca urmare, nervozitatea scade, somnul devine mai linistit, apare senzatia de vigoare.
Dar, atentie, toate proprietatile terapeutice sunt diminuate de timp, iar prin incalzire componentele active, de valoare isi inceteaza activitatea, mierea transformandu-se intr-un simplu depozit de zaharuri si saruri minerale cu valoare redusa, de fapt un aliment dulce fara a mai fi si un medicament pretios.
Sfaturi pentru cumparatori
Mierea naturala, cristalizata, are cristale fine care se "topesc" repede in gura, pe cand mierea falsificata cu zahar are cristale grosolane care se dizolva mai lent.
Mierea falsificata cu zaharina are gust dulce pronuntat, aproape lesinator.
Mierea naturala contine intotdeauna in suspensie particule solide sau materii coloidale, astfel incat, pusa intr-un vas transparent are aspect usor tulbure.
Daca gustul mierii este usor caramelizat, se poate deduce ca aceasta a fost incalzita direct pe flacara pentru a fi fluidizata sau amestecata cu zahar ars.
Daca mierea nu are aroma se poate presupune sau ca a fost supraincalzita in scopul fluidizarii, sau provine din zahar prelucrat de albine sau este foarte veche. In toate cazurile este fara valoare terapeutica.
Mierea provenita de la albinele hranite cu zahar sau cea falsificata cu glucoza industriala este mai putin dulce decat mierea florala, iar in cazul falsificarii cu zaharina in amestec cu glicerina, desi dulce, are reactie alcalina.
Mierea veche, ca si mierea falsificata cu zahar invertit artificial are aciditate mai mare decat cea normala, in timp ce mierea falsificata cu zahar neinvertit are un indice de aciditate foarte scazut.Mierea incalzita agresiv isi mareste aciditatea datorita descompunerii fructozei in acid formic.
Ce este mierea de albine?
In procesul de fotosinteza plantele transforma CO2 si H2O, in prezenta unor enzime, in substante organice, printre care si unele cu formula Cn(H2O)n numite hidrati de carbon, care apar in diferite proportii in aproape toate partile componente ale plantelor, inclusiv in nectarul florilor. Unele din aceste substante au gust dulce si mirosuri delicate, astfel incat sunt agreate si cautate de catre albine. Acestea le recolteaza si le transporta in stup, unde le prelucreaza in amestecuri necesare metabolismului lor. In timpul prelucrarii mierea(caci acesta este amestecul rezultat prin prelucrarea nectarului de catre albine), capata unele caracteristici noi pentru a putea fi depozitata timp mai indelungat, iar la nevoie sa constituie medicamentul familiei de albine. Calitatile nutritive ale mierii sunt date de de compozitia nectarului dupa tipul de floare, dar calitatile terapeutice sunt date in mare parte de prelucrarea nectarului in gusa albinelor. In urma prelucrarii are loc o imbogatire a nectarului in enzime,acizi organici,acetil colina si se transforma oligozaharidele, chiar si polizaharidele in compusi mai simpli, preponderent fructoza si glucoza.Glucoza si fructoza intervin direct in metabolismul uman, ele asigurand energia necesara organismului si favorizand formarea si hranirea celulelor nervoase;este cunoscuta nevoia de "dulce" la copii si, mai ales, in perioadele de efort intelectual. Mierea cu un continut mai mare de fructoza se mentine in stare fluida mai multa vreme, pe cand mierea in care predomina glucoza cristalizeaza foarte repede,uneori la doar cateva saptamani de la recoltare. Cristalizarea mierii este un proces cat se poate de natural, favorizat de pastrarea mierii intr-un anumit interval de temperatura, dar si de prezenta in miere a polenului. Prezenta in miere a polenului ii mareste acesteia calitatile,fiind un avantaj care nu trebuie neglijat; in mierea cristalizata se conserva toate proprietatile nutritive,dietetice si curative ale acesteia. Enzimele sunt substante organice complexe de natura proteica, cu rol major in dirijarea si favorizarea proceselor metabolice la toate organismele vii. Ele au o mare specificitate, prezenta lor determinand transformarea diverselor substante in produsi unitari(care pot fi asimilati), fara reactii colaterale care ar duce la obtinerea unor produsi secundari, ca in cazul sintezelor industriale. Prezenta enzimelor in miere este o masua a calitatii acesteia, in timp ce lipsa lor indica degradarea sau falsificarea mierii. Cu timpul enzimele se inactiveaza, iar, prin incalzire la peste 50oC, calitatea lor dispare ireversibil. De aceea trebuie consumata in scopuri terapeutice mierea din ultimul an de productie si care nu a fost incalzita in scopul fluidizarii la mai mult de 45oC. Cum metabolismul uman are la baza degradarea enzimatica a hranei pana la compusi foarte simpli(din care unii, in prezenta oxigenului se transforma in CO2 , H2O si energie), in absenta enzimelor hrana nu poate fi digerata si devine chiar un balast. Pe langa aceste componente ale mierii, albinele imbogatesc nectarul florilor in compusi ca acizi organici, vitamine, acetil colina, s.a. care asigura atat o conservare a produsului( pentru ca acesta sa nu poata fi atacat de bacterii si mucegaiuri ce apar in timpul iernarii) cat si distrugerea florii microbiene in timpul hranirii de peste iarna. De exemplu s-a semnalat prezenta acidului gluconic, conservant si bactericid, a acidului formic,dezinfectant si bactericid, sau a inhibinei,o enzima foarte pretioasa, cu rol bactericid, care mareste determinant calitatea mierii; alte componente determina o atenuare a efectelor imbatranirii(acetil colina combate scleroderma) si asigura supravietuirea familiei de albine peste iarna;albinele care se hranesc cu miere traiesc 6-7 luni, pe cand suratele lor care se hranesc cu nectar in timpul verii traiesc doar 40-45 zile.
Curiozitati
Albinele care se hranesc cu nectarul florilor traiesc mult mai putin decat cele care se hranesc numai cu miere;acestea din urma pot atinge varsta de 6-7 luni(supravietuiesc iernii) pe cacelelalte nu traiesc mai mult de 40-45 zile.Consumatori,trageti singuri concluziile! Albinele percep substante mirositoare si in dilutie de 10-6 , chiar daca acestea sunt in amestec cu alte substante.Si,totusi,din 34 de zaharuri experimentate,doar 9 au prezentat interes pentru albina lucratoare;zaharina nu provoaca albinelor senzatia de dulce,iar chinina cea de amar. Cristalizarea(zaharisirea) mierii este un proces natural care depinde de raportul glucoza/zaharoza din compozitia mierii si este favorizata de prezenta polenului; cristalizarea se produce la o temperatura cuprinsa intre 14-21oC.In mierea cristalizata se conserva toate proprietatile nutritive,dietetice si terapeutice ale acesteia. Trantorii,feciorii stupului,pentru a se putea ridica in aer, trebuie sa bata din aripi cu o cadenta pe care analizele aerodinamice si anatomice efectuate asupra corpului lor o dau ca imposibila. Si,totusi,ei se pot deplasa cu viteze si la distante incredibile,iar in timpul zborului de imperechere concureaza agilitatea pestilor in apa.Dar,nefericitii,pentru ca se hranesc numai cu miere,in luna august sunt alungati din stup,din spirit de economie pentru iarna.Trantori,feriti-va de Idele lui August! Iarna, albinele se strang in ghem pentru a pastra cat mai multa caldura. Si,totusi, in stup sunt cu doar 5oC mai mult decat in afara lui,dar, in interiorul ghemului si mai ales atunci cand matca isi reia ouatul, se asigura o temperatura de 35-37oC necesara dezvoltarii puietului,indiferent de temperatura de afara, fie zi, fie noapte.Toata aceasta energie este obtinuta prin consumarea mierii existente in stup(in faguri). Ochiul albinelor percepe un numar mult mai mare de imagini pe secunda decat omul( cam de 15 ori).Timpul are o alta dimensiune pentru albine, iar obiectele in miscare pentru noi, pentru ele sunt tinte fixe, usor de nimerit. In timpul zborului de imperechere matca secreta o substanta afrodisiaca,ce face din orice trantor un zmeu. Dupa imperechere si intoarcerea in stup, matca secreta o substanta care inhiba dezvoltarea glandelor genitale ale albinelor, impiedicand depunerea de oua de catre acestea. Intr-un stup fara matca, dupa un anumit timp, albinele incep sa depuna oua, in incercarea de a supravietui ca stup(fiinta colectiva); dar,ouale fiind nefecundate, din ele vor iesi doar trantori, stupul va ramane curand fara albina lucratoare si este sortit pierii.

Tratamente alternative: 1. Kombucco Orientalis



Kombucco Orientalis este folosita de peste 2000 de ani, si provine din China antica, din timpul dinastiei Tsin.

Principiile active recomanda Kombucco Orientalis pentru cancer, boli ale sistemului digestiv, boli si probleme specifice femeilor, boli ale sistemului vascular si limfatic, matreata, apetit, imbunatatirea vederii, ajuta la reducerea dependentei de alcool, caderea parului, boli ale sistemului respirator, slabire etc.

Dr. Soraaya Sh. din Iran este cadru medical. A publicat un articol intitulat "Kombucco inhiba cresterea celulelor maligne" in revista iraniana "Baarg - e - sabs", Teheran/Iran vol. 5 (mar/96), paginile 18, 19 si 54. [...] "Am distribuit Kombucco printre pacienti. Au avut rezultate bune si sunt foarte satisfacuti. Kombucco a fost utila pentru vindecarea bolilor prostatei, pintenilor calcaneeni, artritei reumatoide, cancerului maduvei osoase, fibromului uterin, fibrozei pulmonare si altele. Nu am auzit nici o plangere despre Kombucco. Rezultatele folosirii tratamentului Kombucco au fost suficient de bune pentru a-l accepta ca terapie perfecta. Si eu il folosesc zilnic."

DETALII despre Kombucco Orientalis

Tratamente alternative: 2 Ceaiul Indian Chippewa

Ceai Indian Chippewa a fost si este un tratament indian pe baza de plante. O sora medicala din Canada a recunoscut acest tratament in timp ce trata o pacienta in varsta, din Anglia, pe la inceputul anilor 1920.

Pacienta a fost tratata cu Chippewa Tea pentru cancer de san de catre un vraci indian cu 30 ani in urma. Cand femeia i-a spus lui Rene despre cum tumoarea a fost eliminata de aceasta formula, ea a intrebat-o pe aceasta care este formula. Rene a inceput sa trateze pacienti bolnavi de cancer in stadiu terminal la mijlocul anilor 1920, incepand cu matusa ei.

DETALII despre Ceaiul Indian Chippewa


 
| Articole | Astrologie | Articole despre cancer | cosmetica | fumatul | medicina | Plante medicinale 1 | Plante medicinale 2 | retete_plante | sanatate | sarcina_nasterea | Articole cu tratamente | Vindecari cu Kombucco | vitamine |


eXTReMe Tracker
 

Vizitatori unici:
© 2006 Ela Star Bucuresti [statistici]