prima pagina Descoperiti Kombucco OrientalisPeste 2000 ani de istorieCum se dozeaza Kombucco OrientalisLista cu beneficiile Kombucco OrientalisSute de marturii ale consumatorilor de Kombucco OrientalisKombucco Orientalis la dv. acasaAnalize de laboratorLog in clienti

Forum Ajutor Parteneri
User: Parola:  
Inregistrare client nou 


Lista afectiuni:

Dureri abdominale
Vndecare acnee
Dependenta de alcool
Alergii
Artrita si artrita severa
Astm
Cancer
Infectie cu candida
Colita, infectii urinare
Colita ulceroasa
Constipatia
Diabet
Diaree
Migrene, dureri de cap
Diverse alte dureri
Eczeme
Emfizem pulmonar
Endometrioza
Lipsa energiei
Probleme cu fierea
Dependenta de fumat, tutun si nicotina
Guta
Hemoroizi
Hepatita C
Hernie
Infarct miocardic
Lupus
Matreata persistenta
Caderea parului (chelie, alopecie)
Picioare mirositoare
Piele: pete, riduri, aspect
Sindrom premenstrual (PMS)
Probleme cu inima
Prostatita
Psoriazis
Raceala si gripa
Scleroza multipla
Slabire
Tensiune arteriala

Metabolismul si nutritia


        Schimbul permanent de substante si energie dintre organism si mediu se numeste metabolism si constituie functia fundamentala a vietii ; încetarea metabolismului determina moartea organismului.
        Pentru eliberarea energiei ce se gaseste acumulata în substantele alimentare, au loc în organism reactii chimice (enzimatice), în urma carora rezulta si substante ce vor fi eliberate în mediul extern.
        Energia intrata în organism nu se pierde, ci se transforma si se întoarce în mediu sub alte forme.
        Glucidele se gasesc în proportie mare în alimentele de origine vegetala (grâu, porumb, orez, fructe, legume, zahar, miere), si în cantitate mai mica cele de origine animala (lapte).
        În alimente, se gasesc cu structura chimica diferita: unele au molecula mica, monozaharide (glucoza, galactoza), altele au molecule duble, dizaharide (maltoza, lactoza), si în sfârsit altele, cu molecula cea mai mare, polizaharidele (amidon, glicogen, celuloza).
        Glucidele nu pot fi absorbite de organism decât în urma digestiei, care le transforma în molecule nozaharide, singurele capabile sa strabata bariera intestinala, sa treaca în sânge si sa ajunga la ficat. Aici o parte se transforma prin sinteza în glicogen, ca substanta de rezerva, iar o alta parte trece în circulatia generala pentru a fi folosite de tesuturi si organe.
        Glucidele intra în compozitia citoplasmei si din ele se elibereaza aproximativ 60% din totalul energiei consumata de organism (1 gram de glucoza elibereaza 4,1 calorii).
        Eliberarea de energie se face prin oxidarea glucidelor în citoplasma si transformarea lor pâna la apa si bioxid de carbon.
        La nevoie si glicogenul de rezerva din ficat poate fi transformat în glucoza (monozaharid) si trecuta în sânge pentru consum. Nivelul glucozei în sânge este mentinut constant 1-1,5 grame la litru.
        Când glucidele sunt în exces, ele se pot transforma si în grasimi si se depun ca atare în organism.
        Lipidele (substante grase) se gasesc în proportie mare în alimentele de origine animala (unt, slanina, carne de porc) si unele fructe (alune, nuci, masline).
        Ele nu pot fi absorbite în organism decât sub forma componentelor lor, adica sub forma de glicerina si acizi grasi. În tubul digestiv, lipidele sunt descompuse în glicerina si acizi grasi, care trec în circulatia limfatica si sangvina, resintetizându-se sub forma de grasimi specifice omului.
        În citoplasma celulara sunt oxidate pâna la bioxid de carbon si apa, eliberându-se o mare cantitate de energie : 1 gram de grasime elibereaza 9,8 calorii.
        Alta parte din aceste grasimi se depoziteaza ca material de rezerva în celule adipoase de sub piele sau în jurul unor organe (rinichi, intestin, etc.), de unde sunt mobilizate si folosite la nevoie.
        Protidele se gasesc în alimente de origine animala (carne, oua, lapte) si vegetala (fasole, mazare, linte, soia, etc.).
        Cele de origine animala se asimileaza mai usor în organism decât cele de origine vegetala.
        Protidele sunt substante fundamentale pentru buna functionare a organismului; ele nu pot lipsi din alimentatie.
        Pe lânga rolul lor energetic, au în special rol plastic (formator), contribuind la cresterea organismului si la refacerea tesuturilor distruse prin functionarea si uzura organismului.
        De asemenea, ele intra în alcatuirea hormonilor, fermentilor, enzimelor si anticorpilor, care au rol important în functiile si apararea organismului.
        Moleculele mari de protide, sunt desfacute prin actiunea fermentilor, în diferite segmente ale tubului digestiv, în aminoacizi, singura forma capabila sa strabata mucoasa intestinala si sa treaca în sânge; acestia ajung la celule si sunt folositi pentru sinteza protidelor proprii fiinte umane; prin metoda atomilor marcati s-a constatat ca, în timp, toate protidele celulare sunt reînnoite; alta parte din aminoacizi sunt oxidate pâna la bioxid de carbon si apa, eliberându-se energie (un gram de protide elibereaza 4,1 calorii) sau sunt folosite pentru sinteza glucidelor si lipidelor.
        Aminoacizii nu se depun sub forma de rezerva.
        Apa constituie 70% din greutatea corpului unui adult, fiind repartizata în plasma sangvina, în lichidul interstitial, în limfa si în citoplasma celulara. În tinerete, organismul contine mai multa apa; paralel cu înaintarea în vârsta, organismul se deshidrateaza.
        Omul adult are nevoie de aproximativ 2-2,5 litri de apa în 24 de ore.
        Fara apa un om moare în câteva zile prin deshidratare, pe când fara hrana poate trai 35-40 zile.
        Apa provine din 2 surse:
        a) din lichidele si alimentele ingerate
        b) din oxidarea substantelor organice în procesul de dezasimilatie
        În organism, apa alcatuieste partea fundamentala a mediilor interne (plasma sangvina, lichidul tisular si limfa); are rol de solvent al substantelor care se absorb prin sânge si limfa, transporta substantele dizolvate în ea la celule, din care ia produsii de dezasimilatie pe care îi duce la organele de excretie, (rinichi si piele); înlesneste toate reactiile chimice si oxidarile din organism, având rol de catalizator, si ia parte la mentinerea temperaturii constante a corpului gratie evaporarii prin piele.
        Eliminarea apei din organism se face prin rinichi (urina, aproximativ 1500 ml. în 24 de ore), si înca 1000 ml prin piele (transpiratie), prin plamâni cu aerul expirat si prin intestinul gros (fecale).
        Sarurile minerale însotesc apa, fiind prezente în toate lichidele si celulele din organism.
        Ele formeaza 5% din greutatea corpului; se elimina zilnic prin urina, transpiratie si fecale si sunt înlocuite o data cu hrana, deoarece se gasesc în toate alimentele în proportii variabile.
        Sarurile minerale intra în organism sub forma de clorurii, fosfatii, sulfatii de sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier etc.
        Vitaminele sunt substante organice absolut necesare desfasurarii normale a proceselor vitale în organism; ele trebuie introduse odata cu alimentele deoarece în organism nu se sintetizeaza decât vitaminele D, K si B12 .
        Vitaminele se gasesc numai în alimentele proaspete si lipsesc în cele conservate;au un rol important în procesele de asimilare a alimentelor, de crestere a organismului si servesc ca material pentru sinteza unor fermenti. Sunt substante catalizatoare, ne având nici un rol nutritiv si nici energetic.
        Se cunosc multe vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C, D1, D2, E, F, H, K, P, PP.
        Fiecare vitamina are actiune specifica, lipsa ei provocând anumite tulburari.
        Relatia alimentara trebuie sa cuprinda atât substante energetice, cât si substante plastice si catalitice necesare organismului.
        Glucidele din alimentatie trebuie sa fie în cantitate de 300-400 grame pe zi, crescând la cei care depun eforturi fizice pâna la 500-600 grame.
        Necesarul de lipide este 2-3 grame pe kilocorp în 24 de ore, crescând pâna la 4-5 grame în caz de activitate fizica intensa sau la cei din regiunile cu clima rece.
        Nevoile de protide sunt mai crescute la copii (3,5 g. pe kilocorp în 24 de ore), decât la adulti (2 g pe kilocorp în 24 de ore), deoarece la primele procese plastice (formatoare) ale organismului sunt intense.
        Sarurile minerale si vitaminele se gasesc în alimente consumate.
        Pentru a asigura necesarul de vitamine este recomandabil sa se foloseasca în alimentatie zarzavaturi si fructe proaspete.
        Nevoile alimentare sunt mai mici la oamenii de vârsta înaintata, deoarece si procesele metabolice la acestia sunt mai scazute.

Tratamente alternative: 1. Kombucco OrientalisKombucco Orientalis este folosita de peste 2000 de ani, si provine din China antica, din timpul dinastiei Tsin.

Principiile active recomanda Kombucco Orientalis pentru cancer, boli ale sistemului digestiv, boli si probleme specifice femeilor, boli ale sistemului vascular si limfatic, matreata, apetit, imbunatatirea vederii, ajuta la reducerea dependentei de alcool, caderea parului, boli ale sistemului respirator, slabire etc.

Dr. Soraaya Sh. din Iran este cadru medical. A publicat un articol intitulat "Kombucco inhiba cresterea celulelor maligne" in revista iraniana "Baarg - e - sabs", Teheran/Iran vol. 5 (mar/96), paginile 18, 19 si 54. [...] "Am distribuit Kombucco printre pacienti. Au avut rezultate bune si sunt foarte satisfacuti. Kombucco a fost utila pentru vindecarea bolilor prostatei, pintenilor calcaneeni, artritei reumatoide, cancerului maduvei osoase, fibromului uterin, fibrozei pulmonare si altele. Nu am auzit nici o plangere despre Kombucco. Rezultatele folosirii tratamentului Kombucco au fost suficient de bune pentru a-l accepta ca terapie perfecta. Si eu il folosesc zilnic."

DETALII despre Kombucco Orientalis

Tratamente alternative: 2 Ceaiul Indian Chippewa

Ceai Indian Chippewa a fost si este un tratament indian pe baza de plante. O sora medicala din Canada a recunoscut acest tratament in timp ce trata o pacienta in varsta, din Anglia, pe la inceputul anilor 1920.

Pacienta a fost tratata cu Chippewa Tea pentru cancer de san de catre un vraci indian cu 30 ani in urma. Cand femeia i-a spus lui Rene despre cum tumoarea a fost eliminata de aceasta formula, ea a intrebat-o pe aceasta care este formula. Rene a inceput sa trateze pacienti bolnavi de cancer in stadiu terminal la mijlocul anilor 1920, incepand cu matusa ei.

DETALII despre Ceaiul Indian Chippewa


 
| Articole | Astrologie | Articole despre cancer | cosmetica | fumatul | medicina | Plante medicinale 1 | Plante medicinale 2 | retete_plante | sanatate | sarcina_nasterea | Articole cu tratamente | Vindecari cu Kombucco | vitamine |


eXTReMe Tracker
 

Vizitatori unici:
© 2006 Ela Star Bucuresti [statistici]