prima pagina Descoperiti Kombucco OrientalisPeste 2000 ani de istorieCum se dozeaza Kombucco OrientalisLista cu beneficiile Kombucco OrientalisSute de marturii ale consumatorilor de Kombucco OrientalisKombucco Orientalis la dv. acasaAnalize de laboratorLog in clienti

Forum Ajutor Parteneri
User: Parola:  
Inregistrare client nou 


Lista afectiuni:

Dureri abdominale
Vndecare acnee
Dependenta de alcool
Alergii
Artrita si artrita severa
Astm
Cancer
Infectie cu candida
Colita, infectii urinare
Colita ulceroasa
Constipatia
Diabet
Diaree
Migrene, dureri de cap
Diverse alte dureri
Eczeme
Emfizem pulmonar
Endometrioza
Lipsa energiei
Probleme cu fierea
Dependenta de fumat, tutun si nicotina
Guta
Hemoroizi
Hepatita C
Hernie
Infarct miocardic
Lupus
Matreata persistenta
Caderea parului (chelie, alopecie)
Picioare mirositoare
Piele: pete, riduri, aspect
Sindrom premenstrual (PMS)
Probleme cu inima
Prostatita
Psoriazis
Raceala si gripa
Scleroza multipla
Slabire
Tensiune arteriala

STADIILE DEFICITULUI DE FIER


imagine poza cu STADIILE DEFICITULUI DE FIERCele cateva stadii ale deficitului de fier, care includ epuizarea rezervelor de fier, eritropoieza deficitara si anemia feripriva, pot fi diferentiate cu ajutorul metodelor de masurare a a fierului (vezi figura).

Figura: Studiile de laborator privitoare la evolutia deficitului de fier. Valorile depozitelor medulare de fier, feritinei serice si TIBC sunt sensibile la epuizarea initiala a rezervelor de fier. Eritropoieza deficitara este diagnosticata prin anomaliile suplimentare ale sideremiei, procentul saturatiei transferinei, tipul de sideroblasti medulari si nivelul protoporfirinei din globulele rosii, in fine, pacientii cu anemie feripriva prezinta toate aceste anomalii, la care se adauga o anemie caracterizata de microcitoza si hipocromie. (Dupa Hillman si Finch).

Epuizarea rezervelor de fier
Aceasta poate fi identificata prin determinarea nivelului feritinei serice si cu metoda de colorare cu albastru de Prusia a frotiurilor de maduva osoasa. Un nivel al feritinei mai mic de 20 micrograme/L si prezenta depozitelor vizibile de fier de grad 0-1+ indica existenta unor rezerve utilizabile de fier mai mici de 100-300 mg. Atat timp cat este inca disponibila o rezerva de fier, fierul seric (sideremia), capacitatea totala de legare a fierului de catre transferina serica si nivelul protoporfirinei din globulele rosii se mentin in limite normale. Mai mult, pacientul nu este anemic, iar morfologia eritrocitara este normala.

Eritropoieza cu deficit de fier
Aceasta poate fi diferentiata pe baza modificarilor concentratiei feritinei serice si a coloratiei frotiurilor medulare, precum si a anomaliilor fierului plasmatic, capacitatii totale de legare a fierului de catre transferina serica si a protoporfirinei din globulele rosii. Prin definitie, nu se mai pot vedea depozite de fier in maduva si nivelul feritinei serice scade sub 15 micrograme/L. Fierul seric scade si el la niveluri mai mici de 11 micromoli/L (60 micrograme/dL), in timp ce transferina serica creste, ceea ce se traduce printr-o saturare mai mica de 20%. Nivelul protoporfirinei creste peste l .77 micromoli/L (100 micrograme/dL) de globule rosii. Aceste anomalii ale rezervelor de fier nu se insotesc inca de modificari ale morforlogiei eritrocitare. Exista totusi un deficit al capacitatii proliferative a maduvei osoase, ceea ce se reflecta sub forma unei anemii normocitare normocrome usoare, cu un nivel al hemoglobinei cuprins intre 100 si 120 g/L (10-12 g/dL).
Anemia prin deficit de fier (anemia feripriva)
Aceasta forma de anemie este recunoscuta ca o combinatie intre aportul insuficient de fier si o morfologie eritrocitara caracterizata de microcitoza si hipocromie. Nivelul fierului seric atinge niveluri foarte scazute [<4 micromoli/L (<30 micrograme/dL)], in timp ce capacitatea totala de legare a fierului de catre transferina creste, ceea ce se reflecta intr-o saturare procentuala mai mica de 10%. Nivelul feritinei este constant sub 15 micrograme/L. Din momentul in care nivelul hemoglobinei pacientului scade sub 100-110 g/L (10-11 g/dL) incep sa intre in circulatie eritrocite slab incarcate cu hemoglobina. Daca anemia este de severitate moderata, globulele rosii tind sa fie microcitare, dar nu sunt hipocrome. La un nivel si mai scazut al hemoglobinei atat microcitoza, cat si hipocromia sunt mai pronuntate. Productia de globule rosii devine tot mai ineficienta si anizocitoza si poikilocitoza se manifesta in masura tot mai mare. in cazul anemiilor feriprive deosebit de grave, se pot observa globule rosii in forma de trabuc sau de creion, in mod obisnuit, in cazul deficitului de fier nu se observa globule rosii in tinta. Daca astfel de celule sunt prezente, aceasta sugereaza un defect al sintezei lanturilor de globina, respectiv diagnosticul de talasemie. Astfel de celule in tinta pot fi vazute si in prezenta unor boli hepatice.

Diagnosticul diferential al unei anemii prin deficit de fier se face doar cu putine alte boli. Atat alfa-, cat si beta-talasemia sunt asociate cu microcitoza, hipocromie si anemie de severitate diferita. Rasa si antecedentele heredo-colaterale ale pacientului pot sa constituie indicii cu privire la diagnosticul talasemiei. Cu toate acestea, nu se poate exclude posibilitatea unui deficit de fier, fie izolat, fie in combinatie cu un defect de sinteza a globinei. Din acest motiv, este important sa se faca un studiu de laborator cat mai complet (vezi capitolul 107), un astfel de studiu permitand un diagnostic precis al cauzei microcitozei si hipocromiei, fie ca este vorba de un defect izolat sau combinat. Aspectele morfologice care sugereaza diagnosticul de talasemie includ prezenta celulelor in tinta, o distributie normala a diametrelor globulelor rosii, care indica o microcitoza uniforma, si o microcitoza/hipocromie disproportionata in raport cu gravitatea anemiei, in acest din urma caz, la pacientii cu talasemie minora, se constata microcitoza (volum mediu eritrocitar mai mic de 75-80 ja3), cu un nivel de hemoglobina peste 130-140 g/L (13-14 g/dL), un aspect complet diferit de cel al deficitului de fier, in care, inaintea aparitiei microcitozei, trebuie sa se manifeste un grad moderat sau sever de anemie. Orice incertitudine in privinta diagnosticului este, de obicei, rezolvata prin determinarea cantitatii de fier si analiza tipului de hemoglobina cu ajutorul electroforezei. In afara de cazul in care deficitul de fier este o complicatie a bolii, pacientii cu beta-talasemie minora au depozite de fier normale sau crescute. Ei au, de asemenea, o sideremie normala, o crestere a nivelului hemoglobinei A2 si a capacitatii totale de legare a fierului de catre transferina. in cazul deficitului de fier asociat, nivelul hemoglobinei A2 poate fi normal.

Problema de diagnostic cea mai frecventa este confuzia posibila intre deficitul de fier si o blocare a eliberarii fierului din sistemul reticuloendotelial catre celulele precursoare eritroide, din cauza unei inflamatii (anemia din bolile cronice). Citokinele inflamatorii, inclusiv factorul de necroza tumorala - (TNF), interleukina l (IL-1), interferonul-beta si interferonul-gama, pot sa suprime secretia de eritropoietina, proliferarea precursorilor celulelor eritroide si aprovizionarea cu fier a maduvei osoase. La bolnavii cu anemii inflamatorii scad atat fierul seric, cat si nivelul transferinei serice. Saturatia procentuala a transferinei scade, in general, la un nivel cuprins intre 10 si 20 de procente. La pacientii cu anemii de severitate moderata si un nivel al hemoglobinei de 80-100 g/L (8-10 g/dL), aceasta deficienta de fier poate sa determine o anemie microcitara si hipocroma usoara, ceea ce va contribui la confuzia in stabilirea diagnosticului. Un studiu complet al disponibilitatilor de fier ar trebui sa poata face o diferentiere intre cele doua afectiuni.

Pacientii cu anemie inflamatorie prezinta in mod tipic o scadere a fierului seric, o scadere a transferinei, un nivel normal sau crescut de feritina serica, iar in cazul in care se efectueaza un studiu medular se constata prezenta unor rezerve normale sau crescute de fier, asociate cu morfologie medulara caracteristica hipoplazica. De asemenea, determinarea receptorului pentru transferina serica poate sa faca diferentierea intre cele doua afectiuni. Nivelul receptorilor pentru transferina nu creste in cazul inflamatiilor, spre deosebire de cresterea de 2-4 ori care se intalneste in deficitul adevarat de fier.

Pacientii care au un defect al functiei mitocondriale ce determina anemie sideroblastica pot sa prezinte, si ei, o anemie microcitara si hipocroma. Anemia sideroblastica ereditara este o boala rara, care debuteaza in copilarie, fiind transmisa prin cromozomul X sau mostenita autosomal. Morfologia globulelor rosii este in mod caracteristic de tip dimorf, iar determinarea rezervelor de fier permite sa se faca fara dificultate deosebirea de anemia prin deficit de fier (vezi tabelul 106-4). Pacientii care au anemie sideroblastica dobandita cu siderbblasti inelari, prezinta in mod caracteristic o acumulare excesiva de fier, chiar pana la supraincarcare tisulara cu fier. Morfologia globulelor rosii la acesti bolnavi poate fi variabila, in timp ce morfologia medulara demonstreaza prezenta patognomonica a sideroblastilor inelari. La copii, intoxicatia saturnina (cu plumb) poate produce o anemie cu deficit de formare a hemoglobinei si cu sideroblasti inelari. Intoxicatia cu plumb face ca diagnosticul deficitului de fier sa fie mai dificil ta copil, deoarece inhibitia sintetazei mitocondriale a hemului de catre plumb are ca rezultat un nivel foarte inalt de protopor-firina eritrocitara. Acest lucru trebuie amintit ori de cate ori se foloseste determinarea protoporfirinei eritrocitare ca screening pentru depistarea cazurilor de eritropoieza cu deficit de fier.

Tratamente alternative: 1. Kombucco OrientalisKombucco Orientalis este folosita de peste 2000 de ani, si provine din China antica, din timpul dinastiei Tsin.

Principiile active recomanda Kombucco Orientalis pentru cancer, boli ale sistemului digestiv, boli si probleme specifice femeilor, boli ale sistemului vascular si limfatic, matreata, apetit, imbunatatirea vederii, ajuta la reducerea dependentei de alcool, caderea parului, boli ale sistemului respirator, slabire etc.

Dr. Soraaya Sh. din Iran este cadru medical. A publicat un articol intitulat "Kombucco inhiba cresterea celulelor maligne" in revista iraniana "Baarg - e - sabs", Teheran/Iran vol. 5 (mar/96), paginile 18, 19 si 54. [...] "Am distribuit Kombucco printre pacienti. Au avut rezultate bune si sunt foarte satisfacuti. Kombucco a fost utila pentru vindecarea bolilor prostatei, pintenilor calcaneeni, artritei reumatoide, cancerului maduvei osoase, fibromului uterin, fibrozei pulmonare si altele. Nu am auzit nici o plangere despre Kombucco. Rezultatele folosirii tratamentului Kombucco au fost suficient de bune pentru a-l accepta ca terapie perfecta. Si eu il folosesc zilnic."

DETALII despre Kombucco Orientalis

Tratamente alternative: 2 Ceaiul Indian Chippewa

Ceai Indian Chippewa a fost si este un tratament indian pe baza de plante. O sora medicala din Canada a recunoscut acest tratament in timp ce trata o pacienta in varsta, din Anglia, pe la inceputul anilor 1920.

Pacienta a fost tratata cu Chippewa Tea pentru cancer de san de catre un vraci indian cu 30 ani in urma. Cand femeia i-a spus lui Rene despre cum tumoarea a fost eliminata de aceasta formula, ea a intrebat-o pe aceasta care este formula. Rene a inceput sa trateze pacienti bolnavi de cancer in stadiu terminal la mijlocul anilor 1920, incepand cu matusa ei.

DETALII despre Ceaiul Indian Chippewa


 
| Articole | Astrologie | Articole despre cancer | cosmetica | fumatul | medicina | Plante medicinale 1 | Plante medicinale 2 | retete_plante | sanatate | sarcina_nasterea | Articole cu tratamente | Vindecari cu Kombucco | vitamine |


eXTReMe Tracker
 

Vizitatori unici:
© 2006 Ela Star Bucuresti [statistici]