prima pagina Descoperiti Kombucco OrientalisPeste 2000 ani de istorieCum se dozeaza Kombucco OrientalisLista cu beneficiile Kombucco OrientalisSute de marturii ale consumatorilor de Kombucco OrientalisKombucco Orientalis la dv. acasaAnalize de laboratorLog in clienti

Forum Ajutor Parteneri
User: Parola:  
Inregistrare client nou 


Lista afectiuni:

Dureri abdominale
Vndecare acnee
Dependenta de alcool
Alergii
Artrita si artrita severa
Astm
Cancer
Infectie cu candida
Colita, infectii urinare
Colita ulceroasa
Constipatia
Diabet
Diaree
Migrene, dureri de cap
Diverse alte dureri
Eczeme
Emfizem pulmonar
Endometrioza
Lipsa energiei
Probleme cu fierea
Dependenta de fumat, tutun si nicotina
Guta
Hemoroizi
Hepatita C
Hernie
Infarct miocardic
Lupus
Matreata persistenta
Caderea parului (chelie, alopecie)
Picioare mirositoare
Piele: pete, riduri, aspect
Sindrom premenstrual (PMS)
Probleme cu inima
Prostatita
Psoriazis
Raceala si gripa
Scleroza multipla
Slabire
Tensiune arteriala

ANEMIILE DIN BOLILE INFLAMATORII


Anemia asociata cu infectiile acute si cu bolile inflamatorii cronice are drept cauza eliberarea citokinelor inflamatorii. TNF, IL-1, IFNbeta, IFNgama si neopterina au efecte de supresie a eritropoiezei. TNF si IFNbeta sunt mediatori la bolnavii cu infectii bacteriene si neoplasme, in timp ce IL-1 si IFNgama sunt implicate la bolnavii cu boli inflamatorii cronice (anemia din bolile cronice), in ambele cazuri, aceste citokine sunt capabile sa inhibe capacitatea de proliferare a precursorilor celulelor eritroide, eliberarea eritropoietinei din rinichi si eliberarea fierului din celulele reticuloendoteliale (vezi figura 106-4). Impactul lor este rapid si dramatic, in cazul infectiilor bacteriene acute, se poate produce o anemie usoara [cu hemoglobina de 100-120 g/L (10-12 g/L)] in numai 24-48 de ore. Scaderea initiala a hemoglobinei este rezultatul unei hemolize auto-limitate, in cadrul careia cele mai varstnice globule rosii sunt rapid indepartate din circulatie de sistemul reticulo-endotelial. Persistenta anemiei in urmatoarele zile sau saptamani reflecta suprimarea eritropoiezei de catre citokine.

In cazul bolilor inflamatorii cronice, natura bolii primare este cea care tinde sa determine severitatea si tipul anemiei, in timp ce majoritatea pacientilor prezinta o anemie normocroma si normocitara, unii par sa prezinte un deficit mai important de fier si vor prezenta microcitoza si hipocromie moderate. Pacientii cu lupus eritematos grav si cu artrita reumatoida pot sa prezinte o hemoliza mai severa, secundara prezentei auto-anticorpilor, si o inhibitie a granulocitopoiezei, determinata de citokine si de limfocitele T (sindrom Felty).

Semne clinice si de laborator Anemia inflamatorie asociata cu infectii acute este, in general, de intensitate mica sau moderata si din acest motiv este asimptomatica. Cu toate acestea, in cazul pacientilor mai varstnici, o anemie modesta poate sa determine simptome si semne de boala cardiovasculara. De obicei, diagnosticul se stabileste cu ocazia unui examen de rutina al sangelui, cand se descopera prezenta unei anemii normocitare si normocrome [Hb 100/120 g/L (10/12 g/dL)], cu un indice reticulocitar mai mic de 2. Profilul eritropoietic complet, care diferentiaza aceasta anemie de cea prin deficit de fier (feripriva), de anemia din bolile renale sau de o afectiune hipometabolica, este ilustrat in tabel. Studiile de metabolism al fierului sunt elementul cheie al diagnosticului. Acestea arata un nivel al fierului seric (seric iron - SI) mai mic de 9 micromoli/L (50 micrograme/dL) si o capacitate totala a transferinei serice (TIBC) mai mica de 54 micromoli/L (300 micrograme/dL), cu o saturatie procentuala intre 10 si 20%. Aceasta scadere caracteristica a fierului seric (sideremiei) si a TIBC se insoteste de o crestere a nivelului feritinei serice, in cazul unui barbat adult, feritina serica va atinge un nivel de 150-350 micrograme/L, in timp ce la femei se va observa o crestere mai putin impresionanta, din cauza nivelului bazai scazut de feritina al acestora. Acest model este clar diferit de cel prezent in alte anemii hipoproliferative. Daca nu exista o determinare a nivelului feritinei sau daca exista confuzii in legatura cu situatia rezervelor de fier ale pacientului, se poate efectua un studiu al maduvei osoase, pentru a pune in evidenta prezenta depozitelor de fier in celulele reticuloendoteliale. Un pacient cu anemie prin deficit de fier nu prezinta astfel de depozite, in timp ce pacientii cu boli inflamatorii au depozite normale sau crescute. Mai mult, in cazul bolilor inflamatorii cronice, in interiorul celulelor reticuloendoteliale se formeaza granule voluminoase de hemosiderina.

Masurarea directa a citokinelor inflamatorii, a eritropoietinei- -serice si a nivelurilor receptorilor pentru transferina serica, desi sunt fezabile, nu sunt necesare pentru diagnosticul clinic si diferential al anemiei inflamatorii. O exceptie o constituie evaluarea anemiei la pacientii cu SIDA. Pe masura ce boala progreseaza, acesti pacienti fac o anemie hipoproliferativa de intensitate moderata sau severa, din cauza infectiilor care complica evolutia si/sau a deteriorarii maduvei osoase, legate de efectele virusului imunodeficientei dobandite la om sau a toxicitatii medicamentelor. Se poate banui deteriorarea maduvei osoase cand apare pancitopenie marcata. Cu toate acestea, masurarea nivelului eritropoietinei serice poate sa ajute la diferentierea deteriorarii medulare de anemia inflamatorie. Un nivel redus de eritropoietina sugereaza o componenta inflamatorie semnificativa a anemiei. Acest tip de pacient va raspunde la tratamentul cu eritropoietina recombinata.

Diagnosticul anemiilor hipoproliferative

 

Investigatii

 

Deficit de fier

 

Inflamatie

 

Boli renale

 

Stari hipometabolice

 

Anemie MCV (fL) Morfologie Sideremie TIBC Saturatie (%) Feritina serica Rezerve de fier

 

Usoara - grava 70-90 Normo-microcitara sub 30 peste 360 sub 10 sub 15 0

 

Usoara 80-90 Normocitara sub 50 sub 300 10-20 30 - 200 2-4+

 

Usoara - grava 90 Normocitara Normala Normala Normala 115-150 1-4+

 

Usoara 90 Normocitara Normala Normala Normala Normala Normal

 Tratamente alternative: 1. Kombucco OrientalisKombucco Orientalis este folosita de peste 2000 de ani, si provine din China antica, din timpul dinastiei Tsin.

Principiile active recomanda Kombucco Orientalis pentru cancer, boli ale sistemului digestiv, boli si probleme specifice femeilor, boli ale sistemului vascular si limfatic, matreata, apetit, imbunatatirea vederii, ajuta la reducerea dependentei de alcool, caderea parului, boli ale sistemului respirator, slabire etc.

Dr. Soraaya Sh. din Iran este cadru medical. A publicat un articol intitulat "Kombucco inhiba cresterea celulelor maligne" in revista iraniana "Baarg - e - sabs", Teheran/Iran vol. 5 (mar/96), paginile 18, 19 si 54. [...] "Am distribuit Kombucco printre pacienti. Au avut rezultate bune si sunt foarte satisfacuti. Kombucco a fost utila pentru vindecarea bolilor prostatei, pintenilor calcaneeni, artritei reumatoide, cancerului maduvei osoase, fibromului uterin, fibrozei pulmonare si altele. Nu am auzit nici o plangere despre Kombucco. Rezultatele folosirii tratamentului Kombucco au fost suficient de bune pentru a-l accepta ca terapie perfecta. Si eu il folosesc zilnic."

DETALII despre Kombucco Orientalis

Tratamente alternative: 2 Ceaiul Indian Chippewa

Ceai Indian Chippewa a fost si este un tratament indian pe baza de plante. O sora medicala din Canada a recunoscut acest tratament in timp ce trata o pacienta in varsta, din Anglia, pe la inceputul anilor 1920.

Pacienta a fost tratata cu Chippewa Tea pentru cancer de san de catre un vraci indian cu 30 ani in urma. Cand femeia i-a spus lui Rene despre cum tumoarea a fost eliminata de aceasta formula, ea a intrebat-o pe aceasta care este formula. Rene a inceput sa trateze pacienti bolnavi de cancer in stadiu terminal la mijlocul anilor 1920, incepand cu matusa ei.

DETALII despre Ceaiul Indian Chippewa


 
| Articole | Astrologie | Articole despre cancer | cosmetica | fumatul | medicina | Plante medicinale 1 | Plante medicinale 2 | retete_plante | sanatate | sarcina_nasterea | Articole cu tratamente | Vindecari cu Kombucco | vitamine |


eXTReMe Tracker
 

Vizitatori unici:
© 2006 Ela Star Bucuresti [statistici]